Projekti

Projekti koje je realizovala Kompanija Sis:

 • Evidencija izdavanja robe u skladištu materijala pomoću barkod bežičnih ručnih kompjutera
  U cilju obezbeđenja sledljivosti u proizvodnji (svaki komad proizvoda nosi informaciju o šarži ugrađenog materijala) SIS uvodi online automatska evidencija postavljanja rolni papira na mašinu skeniranjem barkod etikete rolne.
 • OSRED-WEB – program za upravljanje osnovnim sredstvima
 • OSRED-WEB – program za upravljanje osnovnim sredstvima za složene sisteme, koji imaju filijale u više gradova u Srbiji, omogućuje svakom radniku uvid u zaduženje osnovnim sredstvom, sto značajno ubrzava pripremu popisa.
 • AREG-WEB – program za registraciju radnog vremena
 • AREG-WEB – program za registraciju radnog vremena u WEB varijanti omogućava ONLINE uvid u karnet radnika za svakog zaposlenog pojedinačno. Program je pokazao dobre rezultate u okruženju od 2000 radnika.
 • Projekat muzejskog informacionog sistema Srbije
  Projekat Muzejskog informacionog sistema Srbije (MISS) realizuje se pomocu ORM – Visio alata. Ovaj složen projekat obuhvata muzejsku praksu u Srbiji usaglašenu sa svetskim muzejskim standardima. Projekat je završen i prezentiran je naručiocu
 • Automatizacija skladišta za palete nestandardnih dimenzija
  Po specifičnom zahtevu firme KARTONVAL pristupilo se realizaciji projekta izrade programa za optimalno korišćenje skladišnog prostora. Osobenost skladištenja je da postoji veliki promet robe (i po nekoliko desetina tona dnevno), a ograničenost skladišnog prostora zahteva veliku gustinu pakovanja. Palete koje se smeštaju u skladište su nestandardnih  dimenzija, koje se definišu u fazi proizvodnje. Odmah po završenom pakovanju određuje se optimalna lokacija u skladištu. Poseban zahtev korisnika  sastoji se u mogućnosti konfigurisanja lokacija u skladištu u zavisnosti od sezone. Asortiman proizvoda se menja zavisno od sezone, što ima za posledicu promenjivu statističku raspodelu dimenzija paleta. Skladište se konfiguriše tako da optimalna raspodela paleta daje veću gustinu smeštaja.